Træningsprincipper - ungdom

"Langsommere bolde og mindre baner er vejen frem i de små aldersgrupper. Tennisspillet skal tilpasses den enkeltes alder. Du ser heller ikke småbørn stå på ski ned ad den sorte løjpe."
Tennisekspert Mark Tennant


Tennisklubben lægger stor vægt på, at børnene får selvtillid og gode oplevelser, når de starter til tennis. Derfor er vores træning bygget op efter ovennævnte principper, hvor vi starter træningen med bløde bolde på mindre baner. De bløde bolde er langsommere end de hårde, og er derfor meget lettere at slå i den rigtige retning. Børnene vil opleve, at de allerede fra starten kan holde spillet i gang.

Efterhånden som børnene bliver dygtigere og får mere kontrol over bolden, så øger vi gradvist boldens hårdhed og begynder at spille på store baner. 

De enkelte træningshold forsøger vi at sammensætte bedst muligt ud fra barnets tennisniveau, alder samt sociale relationer til de andre børn på holdet. Vi forsøger at få det hele til at gå op i en højere enhed, så tennissporten bliver en udviklende og sjov oplevelse.Der skal også være plads til det sociale

Slag teknik


Er du nybegynder, kan du herunder se, hvordan du slår til bolden. (Eksterne link)

Link:  Foto forhånd / baghånd3 min. speed video
Se forhånd, baghånd, serv, netspil.
Klik på foto herunder, vælg HD

Bemærk, ikke alle slag er perfekte

 


Er du øvet, kan du med fordel hente inspiration i træningsguiden fra DGI:

Link:  Videoer fra DGI Trænerguiden