Sydhavstouren

Sydhavstouren 2022 ude

Den lokale LF-holdturnering for seniorer har her til udendørssæsonen kunnet mønstre en flot tilmelding med hele 16 tilmeldte hold og over 40 deltagere.

Sydhavstouren Kamp plan udendørs 2022

The Slicing Chicks The Goat's 20-aug KL 10
Glimmer Girls The Slicing Chicks 24-aug KL 17

Sæsonfinalerne (indendørs 2021/2022) afviklet søndag d. 3. April

Finalestævnet i "opstartsudgaven" af Sydhavstouren blev afholdt den første weekend i april, med deltagelse af de to bedst placerede hold i hver af de 3 rækker, der udgjorde indendørssæsonen 2021/2022.

Kampberetning

Alle klubber der stillede med hold i Sydhavstouren var - meget passende - også repræsenteret ved sæsonfinalerne, og det var derfor ikke på forhånd givet hvor Sydhavstourens eftertragtede vandrepokaler ville havne.

Række C (Damer)

En "last-minute" aflysning fra Maribos finaleklare damehold gjorde det desværre umuligt gennemføre sæsonfinalen i Række C, og Nakskov Tennisklub kunne derfor - i skikkelse af Pia Ørbæk - hente klubbens første vandrepokal hjem uden kamp.

I de resterende sæsonfinaler, blev der til gengæld tale om alt andet end lette sejre, og næsten alle kampe måtte ud i 3 sæt for at finde en afgørelse. Flere af kampene nærmede sig hurtigt 2 timers varighed hver, så tidsplanen blev mere og mere udfordret som dagen skred frem.

Række B (Herrer)

Maribo var på forhånd favoritter til titlen, og indtog før sæsonfinalen en klar 1. plads i det indledende gruppespil. Nykøbings "flyvende esser" havde imidlertid ikke tænkt sig at give op uden kamp - både 1. og 2. singlerne blev lige så tætte som man kunne håbe på.

Efter at Jan Rasmussen (Maribo) i 1. singlen havde sikret sig 1. sæt, blev 2. sæt vundet i lige så overbevisende stil af Henrik Fenneberg (Nykøbing), og kampen måtte ud i et afgørende 3. sæt - spillet som en match-tiebreak. Her var det spænding til det sidste, og kun med det yderste af neglene fik Jan Rasmussen hevet den første kamp hjem til 'Maribo 2's fordel med en tæt tie-break sejr på 13-11! 1-0 til Maribo.

2. singlen - Per Ole Rasmussen (Maribo) mod Mads Plovdahl (Nykøbing) - skulle vise sig at blive næsten lige så spændende, og i baghovedet på begge lurede måske deres sidste møde i gruppespillet der først sluttede ved 23-21 i match-tiebreak'en! Der blev spillet tålmodigt med lange dueller og kampen bølgede frem og tilbage. Efter næsten 2 timer stod hver spiller med 1. sæt hver; endnu en tie-break måtte der til for afgøre det. Mads, der i forvejen døjede med en overbelastet arm, kunne ikke holde den kørende i tie-break'en, og Per Ole vandt 10-7.

Bagud 0-2 havde Nykøbing reelt ikke meget at spille for i doublen, og da Mads' arm samtidig nærmest var ved "at falde af", fik Maribos hold tildelt kampen på en "walk-over" og det bragte dem dermed foran 3-0: Trofæet var dermed i hus!

Række A (Herrer)

Nakskovs bedste mandskab 'Team Stardust' var gået ubesejret gennem det indledende gruppespil, og stod derfor på papiret med gode odds for at kunne vinde sæsonfinalen og dermed Sydhavstour-titlen i opstartssæsonen 2021/2022. Nykøbings '2 Many McEnroe's' havde dog hjemmebanefordelen, og det skulle udnyttes denne søndag i april.

Logistisk var det nødvendigt at starte A-rækken med afvikling af doublen og først herefter fortsætte med de to singler. Det ændrede dog ikke på det faktum at der var spænding til det sidste. Doublen blev en særdeles tæt affære på over 2½ times varighed. Nakskovs 'Team Stardust' spillede her klogt, og på trods af et tabt 1. sæt, fik de alligevel spillet sig tilbage i kampen og vandt den afgørende match-tiebreak.

2. singlen var en "re-match" mellem Lars Frantsen (Nakskov) og René Svendsen (Nykøbing). I gruppespillet udnyttede Nakskov hjemmebanefordelen; det skulle Nykøbing forsøge at ændre på i sæsonfinalen. Et meget tæt første sæt faldt ikke ud til Nykøbings fordel, og René måtte se sættet forsvinde efter godt en 1 times tæt kamp. De lange og udmarvende dueller var dog ikke kæmpet forgæves, og i andet sæt løb Nakskov tør for luft, og Nykøbing fik sat sig på kampen og vandt relativt komfortabelt både 2. sæt og den efterfølgende match tie-break. Spændingen var tilbage opgøret: 1-1.

1. singlen stod på en dyst mellem de 2 "gamle" holdkammerater (begge nu fraflyttet barndomsbyen Nakskov): Bo Gylstorff (Nakskov) mod Martin Eriksen (Nykøbing). En relativ tæt affære hvor Martin desværre ikke helt ramte top-niveauet, og hvor Bo derfor kunne slide en sikker sejr hjem og dermed bringe sit hold på 2-1 og dermed sejr i sæsonfinalen.

Opsummering

Opsamlet i skemaform ser resultatet af sæsonfinalerne således ud:

Række Hold Klub Hold Klub Kampe Vinder (resultat)
C Maribo 3 Maribo The Slicing Chicks Nakskov Nakskov vinder på wo. (sygdom) The Slicing Chicks
(0 - 3)
B The Flying Aces Nykøbing Maribo 2 Maribo 1. Single: 3-6 / 6-1 / 11-13
2. Single: 4-6 / 6-2 / 7-10
Double:    Maribo på wo.
Maribo 2
(0 - 3)
A Team Stardust Nakskov 2 Many McEnroe's Nykøbing 1. Single:  6-4 / 6-2
2. Single:  7-5 / 1-6 / 1-10
Double:    4-6 / 7-5 / 10-8
Team Stardust
(2 - 1)

Præmieoverrækkelse

Med godt en times forsinkelse i forhold til planlagt kunne præmieoverrækkelsen finde sted - STORT tillykke til vinderne.

Bo Gylstorff (venstre) Lars Frantsen (højre) Per Ole Rasmussen (venstre) Jan Rasmussen (højre) Pia Ørbæk
Række A: Team Stardust (Nakskov) Række B: Maribo 2 (Maribo) Række C: The Slicing Chicks (Nakskov)

Bo Gylstorff
Lars Frantsen
Morten Kjærby Rasmussen (ej på foto)

Per Ole Rasmussen
Jan Rasmussen

Pia Ørbæk
Bente Christiansen (ej på foto)

Vandrepokalerne fandt deres første ejere, men allerede fra midten af maj måned kan du og dit hold starte udfordringen med at vinde en af pokalerne hjem til din klub!

Tilmeldingen til den kommende udendørssæson er åbnet, så nu har du indtil 13. maj til at samle og få tilmeldt dit hold til den kommende sæson. Tilmelding kan ske via 'Holdtilmelding'-linket øverst til højre på siden (ved fuldskærmsvisning).