Referee kursus kommer til klubben til maj

29. februar 2024 17:53 , af René Svendsen

Vil du hjælpe din klub med afvikling af turneringer og er du nysgerrig på regler og forordninger ved afvikling af turneringstennis, så skal du tilmelde dig og deltage i DTF's Holdkamps- og turneringsreferee kursus. Tilmeld dig via linket herunder, hvor du også finder alle nødvendige deltaljer vedr. kurset:

Tilmelding til DTF refereekursus (i Nykøbing F. Tennisklub)

Kurset afvikles over 2 hverdagsaftener i starten af maj (d. 6. & 8. maj) - begge dage fra 17-21. Sidste tilmeldingsfrist: 28. april

Rollen som Turneringsreferee

En referee fungerer som den øverste myndighed ved en tennisturnering/holdkamp og svarer på alle spørgsmål vedrørende regler. Som referee tages der mange beslutninger, og et stort regelkendskab er derfor vigtigt. Jobbet kræver kompetencer inden for kommunikation, organisation og evnen til at bevare roen, når det går stærkt.

I Danmark er det laveste uddannelsesniveau for referees opdelt i to kurser, henholdsvis Holdkampsreferee og Turneringsreferee. De to kurser bliver dog ofte udbudt samtidigt. Dansk Tennis Forbund indstiller personer til ITF’s refereeuddannelser. Hvis du er interesseret er du velkommen til at kontakte os, men vær opmærksom på, at det kræver en del erfaring.

En referee har bl.a. følgende ansvarsområder:

  • Sikre, at baner, tilbehør og alle faciliteter lever op til forventninger og krav.
  • Fastsætte og informere om kampformat, bolde, baner og andre relevante forhold.
  • Foretage og offentliggøre lodtrækning/kampprogram for kvalifikation og hovedturnering.
  • Svare på alle spørgsmål, spillere måtte have både på og uden for banen.
  • Beslutte, hvornår kampe skal udsættes fx pga. mørke.
  • Tage beslutning vedr. advarsler og eventuelle bøder/strafpoint.