Klubmesterskaber 2024 Indendørs

9. februar 2024 23:59 , af René Svendsen

Klubmesterskaberne indendørs er tilbage! 

Så genstarter vi traditionen i klubben med klubmesterskaber indendørs - og ligesom i udendørssæsonen udbyder vi rækker for alle niveauer og aldersgrupper.

Tilmeld dig og vær med til at skabe ekstra liv på banerne fra midt marts og frem til den store finaledag:

Lørdag, d. 20. april 2024

Der er et tilmeldingsgebyr for seniorer pr. deltager på 100 kr. i single-rækkerne og 50 kr. i double-rækkerne (for juniorer er gebyret hhv. 50 kr. og 25 kr. for single / double). Klubben stiller herefter baner til rådighed for alle klubmesterskabskampe uden beregning, så der er ingen undskyldning for ikke at få dig tilmeldt inden tilmeldingsfristen udløb fredag, d. 15. marts.

Alle er velkomne uanset niveau; lige fra den helt unge junior-spiller til den garvede senior-/veteranspiller - uanset om du til single eller double, så er der en række for dig og din aldersgruppe. Klubmesterskabets resultater og stillinger kan løbende følges via nedenstående link:

Foretrækker du rollen som tilskuer, sørger klubben for kage og kaffe på kanden på finaledagen. Øl/vand kan som sædvanlig købes til fordelagtige priser. Så vær med til at skabe en tennisfest på i Nykøbing Tenniscenter lørdag, d. 20. april.

Turneringsperiode

De indledende runder afvikles fra d. 18. marts og frem til finaledagen d. 20. april. - dsv. i ugerne 12 - 16.

Hver runde afvikles efter følgende overordnede tidsplan (forudsat tilstrækkelig opbakning):

  • Uge 12, 13 og 14 - Indledende runder
  • Uge 15 - Kvartfinaler
  • Uge 16 - Semifinaler
  • Lør. 20/4 - Finaler

Ovenstående kan betragtes som milepæle hvor den pågældende runde senest skal være afviklet (hver runde må meget gerne afvikles tidligere hvis muligt).

Er en runde ikke afviklet senest lørdag i en given uge, skal den afvikles om søndagen. Er en af deltagerne også forhindret søndag, så vindes kampen på “walkover” (givet at man overfor sin modstander har meldt sig spilleklar).

Rækker og tilmelding

Alle udbudte rækker til klubmesterskabet fremgår af tabellen herunder.

Afhængigt af opbakningen og dermed antallet at tilmeldinger kan du forvente at skulle spille mellem 2-4 kampe pr. række du tilmelder dig i løbet af de 5 uger turneringen løber.

Alle rækker er aldersopdelte. For at en række oprettes, skal der som minimum kunne afvikles en finale (dvs. minimum 2 eller 4 tilmeldte i en single hhv. double række).

Specielt i ungdomsrækkerne kan det komme på tale at slå en/flere rækker sammen, hvis niveauet blandt de tilmeldte taler herfor. Såfremt en eller flere ungdomsrækker bliver slået sammen, vil der stadig blive uddelt klubmesterskabstitler til den spiller fra en en given årgang der når længst i den kombinerede række. Bliver U10 og U12 eksempelvis sammenlagt, og en U12-spiller vinder rækken, så vil den bedst placerede U10-spiller stadig blive kåret som klubmester i sin egen række.

Kategorier, opstilling, kampformat mm. samt direkte tilmeldingslink kan findes i nedenstående tabel. 

KM 2024 Inde - Udbudte rækker (Bemærk - Tilmeldingsfrist: Fredag, d. 15. marts)

ID

Kat.

Alder

Opst.

Køn

Turn.

Niv.

Bold

Format

1

Junior

U10

Single

Neutral

Cup

-

Orange

NextGen

2

Junior

U12

Single

Neutral

Cup

-

Grøn

NextGen

3

Junior

U14

Single

Neutral

Cup

-

Grøn

NextGen

4

Junior

U16

Single

Neutral

Cup

A

Gul

Normal

5

Junior

U18

Single

Neutral

Cup

A

Gul

Normal

6

Junior

U10/U18

Double

Neutral

Pulje

-

Orange

NextGen

7

Junior

U25

Single

Neutral

Cup

A

Gul

Normal

8

Senior

18+

Single

Dame

Cup

A

Gul

Normal

9

Senior

18+

Single

Herre

Cup

A

Gul

Normal

10

Senior

18+

Single

Herre

Cup

B

Gul

NextGen

11

Senior

18+

Double

Neutral

Cup

A

Gul

Normal

12

Senior

18+

Double

Neutral

Cup

B

Gul

NextGen

13

Veteran

50+

Single

Neutral

Cup

-

Gul

NextGen

14

Veteran

50+

Double

Neutral

Cup

-

Gul

NextGen

15

Veteran

70+

Double

Neutral

Cup

-

Gul

NextGen

Regler for aldersinddeling og tilmelding
Seniorer

Ønsker du eksempelvis at stille op i 50+ rækken, skal du være minimum 50 år gammel (eller fylde 50 år i løbet af kalenderåret 202). Du kan godt stille op i en “yngre” række end din alder umiddelbart berettiger til (eksempelvis vil du som 72-årig godt kunne stille op i 18+ rækken, men ikke den anden vej rundt; en 19-årig kan ikke stille op i en 50+ eller 70+ række).

Juniorer

I ungdomsrækkerne forholder det sig omvendt. En U16-spiller kan godt stille op i U18-rækken, men ikke den anden vej. En ældre spiller kan ikke tilmelde sig en yngre ungdomsrække en alderen berettiger til.

Der gives som udgangspunkt IKKE dispensation til at stille op i en række man ikke aldermæssigt er berettiget til.

 

Turneringsformat

Alle rækker afvikles efter Cup turneringsformatet (vinder går videre til næste runde, taber er ude af turneringen).

Junior rækken (U10/U18) spilles dog i puljer (ved flere puljer går de bedst placerede i hver pulje videre til et slutspil i Cup-format).

 

Kampformater

Normal/fuld kamp i A-rækkerne

I A-rækkerne spilles bedst af 3 sæt, hvor de 2 første sæt er normale sæt til 6 (ved stillingen 6-6 spilles der tie-break til 7). Et eventuelt 3. sæt afvikles som en match tie-break til 10 (dog afvikles de mindste ungdomsrækker efter DTF NextGen formatet, se nedenfor).

DTF NextGen/kort kamp i alle øvrige rækker

Alle Senior/Veteran-rækker spilles efter DTF NextGen formatet - dog uden den særlige “No Let”-regel (en bold der rammer nettet og lander i servefeltet tages om som normalt). I de mindste ungdomsrækker anvendes DTF NextGen inkl. "No-Let".

Dvs. I B-rækken samt rækker uden niveau-angivelse spilles der bedst af 3 sæt, hvor de 2 første sæt er NextGen sæt til 4 (ved stillingen 3-3 spilles der tie-break til 7 og partiet vindes dermed 4-3). Et eventuelt 3. sæt afvikles som en match tie-break til 10.

NextGen formatet er anbefalet af Dansk Tennis Forbund, og giver lidt kortere kampe der typisk kan afvikles på under en time. Se mere om DTF NextGen formatet i DTF's spillereglement (§27, stk. 4 på side 17)

Særligt for U10-rækken: Her spilles bedst af ét DTF NextGen-sæt (U12 og U14 spilles som normalt bedst af 3 DTF NextGen sæt, hvor et evt. 3. sæt afvikles som match tie-break til 10.

 

Deltagelse og tilmelding

Tilmelding kan foretages direkte via links'ene i rækkeoversigten ovenfor - hvert medlem kan højest være tilmeldt i 2 rækker i hhv. senior og junior-rækkerne (dog aldrig A- og B-række i samme kategori).

Alternativt kan du tilmelde dig via klubbens hjemmeside under sektionen “Klubmesterskab” (se under menupunkterne 'Junior' hhv. 'Senior').

Vælg den/de rækker i listen du ønsker at deltage i, og klik på knappen ‘Tilmeld’.

Tilmelder du dig i en double-række har du også mulighed for at tilmelde din double-makker i samme arbejdsgang.

Vil du gerne spille med i en af double-rækkerne men mangler en makker, så tilmeld dig alligevel. Turneringsledelsen vil så forsøge at få dig matchet med en makker forud for turneringsstart.

Bemærk: Alle finaler afvikles på finaledagen, Lørdag, d. 20/4. Når du finalen i din række skal du kunne spille denne dato (der gives ikke dispensation).

 

Sportslige hilsner

René Svendsen
Turneringsudvalget